5 + 1 tipů, jak oslavit Den matek

I když jeden den v roce opravdu nestačí k tomu, abyste uctili jednoho z nejdůležitějších lidí ve vašem životě, Den matek je skvělou příležitostí, jak vyjádřit svou vděčnost osobě, která vás vychovala, a strávit s ní kvalitní čas.

Čokoláda nebo květina jsou na Den matek klasikou, kterou maminka už tak trochu očekává. Co ji letos překvapit něčím jiným a třeba naplánovat společně strávený den plný jejích oblíbených aktivit. Připravili jsme pro vás inspiraci na program pro tento speciální den, kterou najdete v článku.

Při vymýšlení aktivit se zaměřte primárně na to, jaké má maminka záliby. Podle nich pak vymyslete činnosti, které si společně užijete.

Den matek 2022 - tipy a inspirace

Uvařte něco společně

Pokud maminka ráda vaří či peče, má jistě nějaký oblíbený recept, který by vás ráda naučila. Není důležité, jestli půjde o rodinný recept předávaný po generace nebo ten z časopisu. Důležité je, že něco vytvoříte společně. Následné mlsání bude příjemný bonus.

Pokud si nevíte rady s tím, co vymyslet, připravte třeba muffiny nebo oblíbené míša řezy. S těmi pak navštivte babičku, která je přeci jenom také maminka.

Zútulněte zahradu

Patří zahrada mezi maminky oblíbené koníčky? V tom případě naplánujte společné aktivity na zahradě. Složitější práce ale nechte na jindy. Raději zvolte něco méně náročného, jako je příprava terasy na novou sezónu nebo přesazování bylinek. Pokud máte zahradní altánek, můžete ho zútulnit světelným řetězem, dekami či polštáři.

Pomozte ji se seznamem úkolů

Některé maminky mohou na Den matek toužit po tom, aby si oddechly od domácích povinností, jiné možná nebudou chtít nic jiného než pomocnou ruku. Pokud maminka něco odkládá – jako je čištění kávovaru nebo úklid špajzu – využijte tento den jako příležitost pomoct mamince s nějakým z těchto úkolů.

Mějte hlubokou konverzaci

Kdy jste se maminky naposledy zeptali, jak se má, a opravdu jste poslouchali odpověď? Pro většinu rodičů neexistuje lepší dárek než smysluplný rozhovor. Nalijte tedy džbán limonády či dobré víno, udělejte si pohodlí na houpacích křeslech na verandě a připravte se na příjemnou konverzaci.

Uspořádejte domácí kino

Vyberte filmy, které má maminka nejraději, připravte její oblíbený víno nebo mlsání a užijte si večer plný zábavy. Můžete se také poohlédnout po projektoru, filmové večery tak získají úplně novou atmosféru.

Pokud maminka není zrovna filmový fanoušek, připravte k promítání sérii rodinných fotek. Můžete tak společně zavzpomínat na radostné rodinné momenty.

Originální dárek, který potěší

Poděkujte mamince za vše, co pro vás udělala ručně vyrobenými šperky, které ukazují, že má ve vašem srdci zvláštní místo. 

Je spousta způsobů, jak své mamince dát najevo, že si jí vážíte. Někdo sází na tradiční karafiáty, jiní zase dávají přednost bonboniérám či zákuskům. Pokud máte pocit, že si vaše maminka zaslouží něco víc, vyberte jí šperk. Jako inspirace vám poslouží náš výběr náramkůnáušnic či náhrdelníků vhodných právě pro tuto milou příležitost. Šperky od Zovero jsou kvalitní a cenově dostupné a nemusíte si ani lámat hlavu s vhodným balením, jelikož ke každému šperky obdržíte luxusní dárkovou krabičku zdarma.