Jsou šperky z chirurgické oceli vhodné pro citlivou pokožku?

Jak se ukázalo, musíte se zúčastnit slavnosti nebo nějakého večírku. Tohle je událost, kde se snažíte vypadat co nejlépe. Elegantní oblečení, krásný účes, který si necháte pro ty nejlepší příležitosti, a řada šperků, které doplňují váš vzhled.

Vypadáte jak z obálky časopisu, ale je tu jeden malý problém. Pokaždé, když si vezmete šperky, skončíte s podrážděnou pokožkou nebo dokonce s vyrážkou. Ty červené skvrny kolem krku nevypadají zrovna sexy a zároveň vás straší, co se to s vámi děje, ale ne. Je to jen vaše kůže, která reaguje na vaše šperky.

Pro tuto událost budete potřebovat určitý druh šperků, ale víte, jaký typ je pro vás ten ideální?

alergie na šperky

Problém

To, co se zde děje, je to, že máte alergickou reakci na šperky, které máte na sobě. I když to není okamžité, pravděpodobně jste se dostali do stavu tolerance. Přesně víte, jak dlouho je můžete mít, než vás šperky začnou svědit.

Alergické reakce, kterou zažíváte, je způsobena typem kovů ve vašich špercích. Pokud si vzpomenete na chemii ze střední škole, kovy se zařadí do řady reaktivity. To naznačuje, jak silnou reakci mohou tyto kovy mít s ostatními látkami.

Pro módní šperky lze použít různé kovy. Nejběžnější z nich jsou mosaz, slitina mědi a zinku. Druhým je nikl. Jedná se o dva (tři?) Kovy, které jsou proslulé tím, že způsobují alergické reakce.

Mohou být také vyráběny se zlatem nebo jinými povrchy. Tento povrch se však časem opotřebovává. I když vám možná nebudou dělat problémy, když jsou nové, způsobí problémy časem.

Řešení

Potřebujete něco, co byste si mohla vzít na své velké události. Jiné kovy mohou být vhodnou náhradou pro alergiky s citlivou pokožkou. Otázkou je, jsou šperky z chirurgické oceli dobré pro citlivou pokožku?

Rozhodně.

Chirurgická ocel, stejně jako mosaz, je slitina. Materiály, které se vyrábějí z chirurgické oceli, jsou však ty nejjemnější, jaké vaše pokožka kdy pocítí. Mezi ně patří železo, uhlík a chrom. V některých případech může být ke zvýšení pevnosti přidán také titan nebo nikl. Koncentrace těchto kovů jsou však příliš malé, aby nositeli způsobily problémy.

Chirurgická ocel je tak dobrá, že je často preferována před mincovním stříbrem a dalšími materiály. I když se zde může zdát, že stříbro je tím nejžádanějším materiálem, 7,5 procenta mědi přítomného v mincovním stříbře může způsobit, že budete mít nějakou reakci.

Chirurgická ocel existuje v mnoha různých jakostech. Kdykoli vyrazíte nakupovat šperky, bylo by nejlepší mít na paměti, že požadovaná známka je označena 316L. V této formulaci neobsahuje absolutně nikl, olovo a kadmium. U šperků, které máme v nabídce na Zovero, používáme u všech našich šperků pouze chirurgickou ocel nejvyšší kvality (316L). Šperky Zovero jsou vaší nejlepší a nejbezpečnější volbou, pokud chcete váš vzhled doplnit o šperky z chirurgické oceli.