Objevte kouzlo barvy rose gold. Už ji máte doma?

V letošním roce se těší oblibě zejména barva rose gold, tedy zlato v růžovém odstínu. Šperky z růžového zlata září výjimečností. Růžové zlato má překrásný měděný odstín, působí velmi jemně a vkusně. Náš výběr šperků z růžového zlata zahrnuje dámské náramky, prsteny, náušnice, náhrdelníky a přívěsky. Šperky z růžového zlata jsou zajímavou a neokoukanou alternativou, přesvědčte se o tom i vy. Proč vyšperkovat váš styl právě touto barvou? Na to se pojďte podívat v tomto článku.

Proč je růžové zlato tolik oblíbené?

Je to něco nového, na trhu zatím neokoukaného, neotřelého a naprosto unikátního. Všichni jsou již zvyklí na stříbro či zlato, růžové zlato je novinka, kterou je třeba blíže prozkoumat. Na první pohled zaujme svou originalitou. Není to nuda, naopak je to dobrodružství. Dokáže i jednoduchý šperk posunout na jinou úroveň a vnést nádech elegance. Navíc růžová je symbolem roztomilosti, něžnosti a ženskosti. Užívejte si, že jste dáma plnými doušky.

Náušnice kruh a trojúhelník

Typologie barev a barva rose gold

Říká vám něco typologie barev? Zjednodušeně řečeno; někdo je spíše teplejší typ, někdo studenější a jiní zůstávají neutrální, tedy někde uprostřed. Teplejšímu typu sedí logicky teplé tóny (odlesky) a studenému naopak. Právě pro teplý typ je určena barva zlatá. Ta těmto lidem sluší nejvíce, sedí k jejich barevnému podtónu pleti. Studené typy volí spíše stříbro, které v nás na první pohled evokuje chlad. Právě ve stříbru se tito lidé cítí nejlépe.

A poté je tady barva rose gold. To je barva na pomezí zlaté a studené růžové. Rose gold nerozlišuje, lidi neselektuje, zkrátka padne k jakémukoliv typu pleti. Bude slušet snědším typům i bledulkám, černovláskám, brunetám, blondýnám i zrzkám… Můžete si být tedy jisti, že tohle je správná volba.

Stejně jako se šperky v barvě růžového zlata hodí ke každému barevnému typu, stejně tak se hodí i k jednotlivým outfitům. Sladíte jej s jakoukoliv jinou barvou, ať už je studená, neutrální či teplá. Nemusíte nijak přemýšlet, nasadíte a jdete. Obzvlášť skvěle se hodí ke světlejším tónům, jako je baby pink, pudrová růžová nebo odstíny hnědé. Milovnice těchto barev si přijdou na své.

 

Náhrdelník se srdcem z chirurgické oceli

Jak šperky ideálně kombinovat

Rozhodně bychom vám nedoporučovali kombinovat barvu rose gold se stříbrem či zlatem. Nemusela by to být nejvhodnější kombinace. Vždy zvolte jednu barvu kovu a té se držte při volbě detailů. Jediná možnost je kombinace rose gold s mědí, které jsou skoro jako sestřičky a takřka nerozeznatelné.

Nádherně vypadají v této barvě samozřejmě náušnice, řetízky, náramky, ale také prsteny. Ano, mnozí muži volí, jakož to zásnubní prsteny, ty v barvě růžového zlata. Mimořádně úchvatně potom vypadají módní doplňky, jako třeba hodinky, brýle či kabelka. Růžové zlato se těší stále větší oblibě. Prozkoumejte naši nabídku krásných nadčasových šperků v romantických odstínech růžové na Zovero.cz